Ideální místo pro školku

Jak jsme díky podpoře obce Milínov u Nezvěstic mohli začít psát novou kapitolu v příběhu naší školky.

Hledání ideálního místa pro zřízení školky se může zdát jako nekonečná cesta plná překážek a zklamání. Moje osobní zkušenost s hledáním tohoto místa v obcích kolem Plzně byla skutečným dobrodružstvím, které trvalo čtyři dlouhé roky. Během této doby jsem se setkala s mnoha starosty, kteří buď neměli žádné pozemky k dispozici, nebo ty, které nabízeli, byly pro účely školky nevhodné.

Nevzdávala jsem se však a moje vytrvalost mě nakonec zavedla do malebné obce Milínov u Nezvěstic. Zde jsem se setkala s paní starostkou Janou Krejčovou, která mi po představení mého záměru otevřela nové možnosti. Její slova, „Vás mi seslalo samo nebe, školku tady nemáme a obec bude rozdělovat stavební parcely, tedy si jednu budete moci vybrat,“ znamenala začátek realizace mého snu.

Na krásně situovaném pozemku, který obec nabídla, se již v myšlenkách rýsovala budova školky, která by se stala bezpečným a inspirativním místem pro vzdělávání a hraní dětí z okolních obcí.

Díky této šťastné náhodě a podpoře obce Milínov u Nezvěstic jsme mohli začít psát novou kapitolu v příběhu naší školky. Věříme, že toto místo se stane domovem, kde každé dítě najde prostor pro svůj růst, kreativitu a objevování světa okolo sebe.

Naše cesta za nalezením ideálního místa byla dlouhá a náročná, ale tato zkušenost nám ukázala, jak důležité je nikdy se nevzdávat svých snů a věřit, že pro každou vizi se najde správné místo. Těšíme se na to, jak společně s dětmi, rodiči a celou komunitou vytvoříme z tohoto místa prostředí plné radosti, učení a růstu.